GRATIS verzending vanaf €125 in België
Territorio Ferraris

Ferraris Agricola, gelegen in het charmante Castagnole Monferrato, is een wijndomein dat trots een rijke geschiedenis en traditie omarmt. Al generaties lang zet de familie Ferraris zich in voor het produceren van uitmuntende wijnen die het unieke karakter en de rijkdom van dit betoverende deel van Italië weerspiegelen.

Een van de kroonjuwelen van Azienda Agricola Ferraris is de productie van Ruché-wijnen, waar ze bekend om staan. Met hun dieprode kleur, verleidelijke aroma’s en zijdezachte tannines, belichamen deze wijnen de unieke identiteit van de Ruché-druif en de prachtige omgeving waarin ze worden verbouwd.

Sinds 2010 hebben de Ruché-wijnen de DOCG-status. Ruché di Castagnole Monferrato is een kleine DOCG die zich uitstrekt over zeven gemeenten in Piemonte.

Ferraris Agricola is het referentiepunt voor Ruchè di Castagnole Monferrato DOCG ter wereld.

We bieden twee wijnen aan van Ferraris Agricola: de Classic Ruché en de Vigna del Parroco.

De Classic Ruché heeft een robijnrode kleur met paarse reflecties en een intens aroma van rozenblaadjes vermengd met rood fruit. In de mond is hij vol en fluweelzacht met zachte tannines en een lange afdronk.

De Vigna del Parroco ontleent zijn naam aan een kleine wijngaard die in 1964 werd aangeplant door Don Giacomo Cauda in Castagnole Monferrato. Don Giacomo Cauda, de pastoor van de stad, wordt beschouwd als de vader van Ruché, omdat hij als eerste het potentieel van deze druif erkende en besloot om deze in zijn puurste vorm te vinifiëren. De druiven voor deze wijn komen van de allereerste wijngaard die volledig met Ruché is beplant, tevens de oudste nog bestaande wijngaard tegenwoordig. Het is tevens de enige Cru van de DOCG Ruché di Castagnole Monferrato, wat het een bijzondere status verleent. In 2016 nam Luca Ferraris deze wijngaard over en maakte van de wijn het paradepaardje van het bedrijf.

Het zijn perfecte wijnen om te combineren met pasta’s, risotto’s en vleesgerechten.