GRATIS verzending vanaf €125 in België
Wijngaarden Tenuta di Sesta

We zijn verheugd u Tenuta di Sesta voor te stellen als nieuwste aanwinst in onze portefeuille.


In 1966 werden de eerste flessen Brunello van Tenuta di Sesta geproduceerd door Giuseppe Ciacci, vader van de huidige eigenaar Giovanni Ciacci. In die tijd waren er slechts twaalf bottelaars en om deze reden wordt Tenuta di Sesta erkend als één van de historische landgoederen op het grondgebied van Montalcino.

Het wijndomein bezit in totaal zo’n 200 hectare landbouwgrond waarvan er 30 hectare gebruikt worden voor de wijnbouw. De wijngaarden bevinden zich ten zuiden van Montalcino en zijn gelegen op een hoogte van 200 à 400 meter. Daar vindt de Sangiovese-druif de ideale voedingsbodem om er wijnen van hoog niveau te maken.

Van de lekker fruitige instapwijn Toscana Rosso Sangiovese 2020 over de elegante Rosso di Montalcino 2020 tot de 2 Brunello-wijnen: Brunello di Montalcino 2017 en de Riserva Brunello di Montalcino Duelecci Est 2016.

Deze laatste is de absolute topwijn van het domein afkomstig van de Duelecci wijngaard. Naargelang het jaar wordt hier ofwel de oostkant (EST) ofwel de westkant (OVEST) van de wijngaard gebruikt.
De bijzonder kiezelachtige bodem aan de oostkant is geschikt voor koelere zomers, terwijl de rijkere bodem aan de westkant zijn beste eigenschappen tijdens warmere zomers naar boven brengt. In 2016 werd de oostkant gebruikt, vandaar Deulecci Est.