GRATIS verzending vanaf €125 in België
Vineyards of Tenute Chiaromonte

Deze week stellen we een nieuwe witte topwijn uit Puglia voor van wijndomein Tenute Chiaromonte.

Nicola Chiaromonte is de huidige eigenaar van Tenute Chiaromonte. Het is een familiedomein gelegen in Acquaviva delle Fonti in Puglia. Er zijn ongeveer 60 ha wijn- en olijfgaarden in beheer. Nicola gelooft heel sterk in de authenticiteit van de regio. Gelegen op een hoogvlakte van 300 à 400 m geniet men van een verfrissende bries die zorgt voor afkoeling in de wijngaarden. 

De Kimia Fiano van Chiaromonte heeft een briljant strogele kleur met groene reflecties. Hij wordt gemaakt van de inheemse Fiano Minutolo druif. Dit is een aromatische druif die op het einde van de vorige eeuw praktisch was verdwenen. Sinds 2000 is de druif in de Valle d’Itria echter aan een indrukwekkende opmars bezig. Fiano Minutolo wordt er als mono-cepage ook gebruikt voor mousserende wijnen. De Kimia Fiano heeft aroma’s van citrusvruchten, witte bloemen en kruiden. Hij komt krachtig over in de mond waarbij de fruitimpressies overheersen. Er is ook een aangename minerale strakheid met mooie zuren die de wijn energiek doen overkomen. Lange afdronk. Combineren met schaaldieren, zeevruchten en visgerechten.

Naast de Kimia Fiano mochten we ook de levering ontvangen van de nieuwste jaargang van de Primitivo Elè. De Elè 2019 is een volle, evenwichtige wijn met een heel aangename frisheid. Vanaf deze jaargang wordt hij ook aangeboden in een nieuwe fles.

Tenslotte stellen we ook de Muro Sant’Angelo Contrada Barbatto 2017 voor. Sinds 2010 behaalt deze primitivo-blockbuster onafgebroken de hoogste onderscheiding in de vorm van Tre Bicchieri in Gambero Rosso (de belangrijkste wijngids van Italië). Zo ook de nieuwe 2017 jaargang.Geniet nu van een primeurkorting van 10% op deze wijnen. De actie loopt tot eind april.