GRATIS verzending vanaf €125 in België
Winecellar at Martoccia di Brunelli

We hebben met grote verwachtingen uitgekeken naar de twee recentste jaargangen van Brunello di Montalcino bij Martoccia di Brunelli. En met reden. 2015 en 2016 kunnen we rangschikken bij de beste jaren sinds 2010.

Waar de Brunello 2015 reeds mooi evenwichtig is en een zijdezachte structuur heeft is de Brunello 2016 momenteel krachtig, energiek met aangename zuren en stevige tannines. Twee schitterende wijnen waarbij de 2015 reeds lekker op dronk is en de 2016 een groot bewaarpotentieel heeft.

We stellen ook de Rosso di Montalcino 2018 voor. Het kleine broertje/zusje van Brunello is eveneens geproduceerd op basis van de Sangiovese-druif.  De 2018 staat gekenmerkt als een koelere jaargang die heel aromatische, frisse, delicate wijnen opleverde. Deze Rosso is daar een mooi voorbeeld van.

Verder stellen we ook nog de Poggio Apricale 2019 voor. 2019 was een warmer jaar met ideale condities tijdens de oogstperiode (het Brunello-consorzio kende alvast 5 sterren toe aan oogstjaar 2019 zodat voor Brunello de verwachtingen hooggespannen zullen zijn). De Poggio Apricale die een blend is van Sangiovese, Merlot en Colorino afkomstig uit de Montecucco-regio is zoals steeds een bijzonder aangename, vlot drinkbare wijn.