GRATIS verzending vanaf €125 in België
Winecellar at Polvanera

Afgelopen week mochten we de nieuwste jaargangen van enkele wijnen van Polvanera uit Puglia ontvangen. De wijngaarden van Polvanera bevinden zich op een hoogte van 400m waar er steeds een verfrissende bries staat die voor afkoeling zorgt. De wijnen zijn gecertificeerd biologisch. Samen met enkele andere producenten (o.a. Chiaromonte) is Polvanera verantwoordelijk voor een herwaardering van de Primitivo in Gioia del Colle DOC : krachtige, alcoholrijke wijnen maar met een heerlijke fraicheur en sappigheid. 

De Primitivo 14 van Polvanera is hierbij een prachtig voorbeeld. Deze is nu terug beschikbaar in ons gamma.Bij Polvanera worden er bewust geen houten vaten gebruikt maar zweert men bij inox om zo de eigenheid van de druif ten volle tot zijn recht te laten komen. De wijnen behouden zo hun elegante frisheid en minerale eigenschappen. 

Naast primitivo en aglianico voor de rode wijnen, vinden we bij Polvanera ook frisse, fruitige witte wijnen op basis van de plaatselijke minutolo en bianco d’alessano druiven.  Geniet nu van een primeurkorting van 10% op deze wijnen. De actie loopt tot eind maart.