GRATIS verzending vanaf €125 in België
Wijngaard Giovanni Almondo

We willen u graag de nieuwe wijnen voorstellen van wijnhuis Giovanni Almondo, een familiedomein van 18 hectare gelegen in de prachtige Roero regio in Piemonte. Dit wijnhuis is zonder twijfel één van de referenties van deze uitzonderlijke streek.

Giovanni Almondo verkocht tot 1980 zijn druiven vooral in bulk. Nadat zijn zoon Domenico eind jaren ’70 afstudeerde, besloot hij vanaf toen ArneisBarbera en Nebbiolo onder eigen naam te bottelen. Het is een echt familiebedrijf waar ondertussen de twee zonen van Domenico de fakkel hebben overgenomen. Federico is sinds enkele jaren de wijnmaker en zorgt voor een unieke, elegante stijl van wijnen. Stefano houdt zich vooral met het commerciële aspect van het wijnhuis bezig. Sinds 2015 werken ze in een gloednieuwe cantina met de modernste technologiën.

De wijngaarden van Almondo bevinden zich op de beste percelen van Montà. De noordelijker, hoger gelegen wijngaarden (380 m) bestaan vooral uit fossielrijke zandbodems. Ze vormen de ideale terroir voor frisse, levendige, minerale witte wijnen op basis van de Arneis druif. De Vigne Sparse en Bricco delle Ciliegie Arneis worden beschouwd als één van de beste uit de Roero streek. 

De zuidelijker, lager gelegen wijngaarden (230 – 280 m) hebben een meer kalkrijke bodem. Ze zijn ideaal voor elegante, gestructureerde rode wijnen op basis van Nebbiolo en Barbera druiven. De Bric Valdiana Roero DOCG mag gerust naast heel wat duurder geprijsde Barolo wijnen staan terwijl de Barbera d’Alba Valbianchera elk jaar opnieuw uitblinkt door zijn opvallende fraicheur en heerlijke kersenaroma’s.

We nodigen u uit om de nieuwe jaargangen van Almondo te ontdekken en te genieten van hun unieke smaken en aroma’s.