GRATIS verzending vanaf €100 in België
Wijngaard Andrea Oberto

De wijnen van Andrea Oberto uit La Morra, Piemonte zijn een referentie in de Langhe regio. Tijdens de afgelopen editie van Vinitaly hadden we eindelijk terug het genoegen om die samen met Andrea te proeven.

We selecteerden er de volgende wijnen uit.

De Langhe Nebbiolo 2020 wordt gemaakt van een jonge Nebbiolo-wijngaard in La Morra, dichtbij het domein. Het is een heel rijke, sappige, elegante wijn met mooie zuren en zachte tannines. Nog jong maar nu al onweerstaanbaar lekker.

Van de Barolo-wijnen proefden we de jaargang 2017. Het jaar 2017 was een warm jaar. In Barolo heeft dit gezorgd voor intens aromatische wijnen met rijpe roodfruit aroma’s en een aangename zuur-tannine-balans. De wijnen zijn afgerond, levendig en nu al heel lekker op dronk. Dit kan u proeven in de Barolo del Comune di La Morra 2017 die afkomstig is van 3 verschillende wijngaarden en eveneens in de single-vineyard Barolo Vigneto Albarella 2017 van de gelijknamige wijngaard.

Tenslotte stellen we de Barbera d’Alba Giada 2017 voor. Afkomstig van een oude barbera-wijngaard waar de wijnstokken gemiddeld 60 jaar oud zijn. Dit is absoluut één van de beste barbera-wijnen die u kan drinken. De wijn is intens gekleurd en geconcentreerd. Een complexe neus van pruimen, zwarte bessen, tabak en koffie. Mooi evenwichtig in de mond met de typisch kenmerkende zuren van de barbera-druif en een sappige afdronk.