GRATIS verzending vanaf €125 in België
Vineyard Bric Valdiana at Giovanni Almondo

Wijnhuis Giovanni Almondo is een familiedomein van 18 ha. Het is gelegen in de Roero regio in Piemonte en het is zonder meer één van de referenties van deze uitzonderlijke streek. Giovanni verkocht tot 1980 zijn druiven vooral in bulk. Nadat zoon Domenico eind jaren 70 afstudeert, besluit hij vanaf dan ArneisBarbera en Nebbiolo onder eigen naam te bottelen. Het is een echt familiebedrijf waar ondertussen de 2 zonen van Domenico de fakkel hebben overgenomen. Federico is sinds enkele jaren de wijnmaker. Hij zorgt voor een unieke, elegante stijl van wijnen. Stefano houdt zich vooral met het commerciële aspect van het wijnhuis bezig. Sinds 2015 werken ze in een gloednieuwe cantina met de modernste technologieën.

De wijngaarden van Almondo bevinden zich op de beste percelen in Montà. De noordelijker, hoger gelegen wijngaarden (380 m) bestaan vooral uit fossielrijke zandbodems. Ze vormen de ideale terroir voor frisse, levendige, minerale witte wijnen op basis van de Arneis druif. De Vigne Sparse en Bricco delle Ciliegie Roero Arneis worden beschouwd als  één van de beste uit de Roero streek.

De zuidelijker, lager gelegen wijngaarden (230 – 280 m) hebben een meer kalkrijke bodem. Zij zijn ideaal voor elegante, gestructureerde rode wijnen op basis van de Nebbiolo en Barbera druiven. De Bric Valdiana Roero DOCG mag gerust naast heel wat duurder geprijsde Barolo wijnen staan.

Geniet nu van een primeurkorting van 10% op deze wijnen. De actie loopt tot eind mei.