GRATIS verzending vanaf €125 in België
Contesa Abruzzo vineyard

Met de warme zomerdagen die we momenteel meemaken stellen we een aantal frisse wijnen voor die hier perfect bij passen. Koud geserveerd op een zomers terras geven ze u een instant vakantiegevoel.

Eerst en vooral stellen we u een nieuwe sprankelende wijn voor van Contesa uit Abruzzo. Met de Rosè Spumante haalden we een frisse, levendige spumante in huis. Deze schuimwijn wordt gemaakt volgens de methode Martinotti waarbij de tweede vergisting dus in een gesloten vat plaatsvindt. De Contesa Rosè Spumante is een blend van Montepulciano (70%) en Sangiovese (30%). ) De wijn heeft een intens roze kleur. In de neus overheersen de rode vruchten. In de mond is hij fris, fruitig en levendig met fijne bubbels. Een plezier als aperitief of bij een visgerecht.

Eveneens bij Contesa vinden we de Cerasuolo d’Abruzzo terug. Dit is een rosato op basis van de Montepulciano-druif. Deze druif bezorgt de wijn een dieproze kleur. Nochtans is er tijdens de vergisting slechts kortstondig schilcontact. De Cerasuolo is een fruitige rosato met aangename zuren die perfect zo kan gedronken worden of gecombineerd met antipasti of pastagerechten. 

Alle wijnen zijn onmiddellijk leverbaar en tot eind juni geven we hier een primeurkorting van 10% op. Profiteer er van.